Life in Universiti Teknologi Malaysia Skudai

Assalamualaikum, and hello my followers, readers and stalkers? : D

Alhamdulillah, sekarang ain dah menjadi mahasiswi di Universiti Teknologi Malaysia.
Bersyukur sangat sebab dapat apa yang dihajati.

Okay, Ain dapat kos Biologi Industri. Wuuu. I didn't expected to get involve in this course ! Sebab masa fasa pertama UPU, hampir kesemua pilihan, ain letak tentang KOMPUTER. Masa tu agaknya dah terpukau dengan subjek Sains Komputer kot.

Bila start tengok CODING, okay dah mengalah. Sebab memang kurang minat bahagian situ. Ain lebih minet kepada edit gambar, dan yang berkaitan dengan tu. Masa fasa kedua lah, ain tukar semuaaaa kos. Dan ain letak biologi Industri sebagai pilihan pertama.

Well, dulu masa sekolah menengah, tak nak dah masuk bidang Sains ni. Dan sekarang ain dah masuk bidang sains jugak. T.T Tak menyesal, cuma takut bosan je dengan course ni. So, untuk menghilangkan rasa bosan, kena la buat aktiviti yang tak berkaitan Biologi ni.

Yang terbaiknya, fakulti ain iaitu Fakulti BioSains dan Kejuruteraan Perubatan ni adalah fakulti yang baru. Kahkah bangga sekejap sebab dapat bangunan baru. Memang best , tapi masalahnya fakulti jauh sangat daripada Kolej kediaman. Kalau jalan kaki mau sejam baru sampai kot.

Okay, tu je kot nak cerita buat masa ni. Memang jarang sikit update blog, sebab busy dengan aktiviti kat U ni. Macam-macam aktiviti menarik ada, rugi pulak tak join kan.

Next time, I will promote about UTM Skudai. So wait for the next entry :)


Comments

selamat berjaya...dah done isi tabung anda.
Anonymous said…
Salam akak, saya baru dpt twrn kt utm skudai.. course same ngan akak.. saya lepasan matrik 13/14.. terima kasih sbb kongsikn maklumat pasal U ni dan psal course ni skali.. klau x, x tau mcm mane suasane kt sane nnt..
mrs.haha said…
akak dpt kolej ape?

Popular Posts