Posts

Perjalanan menimba ilmu hampir berakhir

Image
10/12/2016
2:24pm


Assalamualaikum.
Dah lama tak update blog ni. Cerita pasal matrikulasi tergendala, pasal universiti pun tak banyak cerita. Hehe.

Maaf. Tak sempat nak update apa-apa. Cuma ain tahu ramai je komen tanya pasal tu pasal ni. Tapi ain tak boleh nak reply sebab blogger punya button "reply" tak muncul-muncul kat bahagian komen.

So, if ada apa-apa pertanyaan boleh contact by email :

nuradzraiklil@gmail.com
ATAU
wechat : ainn_ketodd12
Oh, alhamdulillah sekarang ni ain dah jadi mahasiswi tahun 4 dah kat UTM! hoyehhh.
Nak gembira sangat pon tak boleh, projek sarjana muda tak siap lagi kot. Risauuuu sangat.

Tapi apelah sangat kerisauan kita jika dibandingkan dengan "MASALAH UMAT" yang semakin lama semakin TENAT la eh?
Banyak cerita pelik-pelik, cerita yang tak masuk akal pun ada. Macam-macam lah T.T

Betul lah, di zaman yang penuh fitnah ni. Memang Al-Quran dan sunnah je kalau pegang betul-betul insha Allah selamat dunia akhirat.


Ok jumpa lain kali dalam post yan…

Mencari sarung lengan/handsock dengan harga murah?

Image
Assalamualaikum!

*IKLAN*

Kepada sesiapa yang mencari sarung lengan / handsock murah serendah rm4, boleh lah ke link di bawah ini!

Instagam : @nurmisaashop




Facebook : Pemborong Handsock RM4



Nak lebih senang, whatsaapp je owner dia terus okay? )

Selepas 2 tahun.....

Image
Assalamualaikum w.b.t !

Dah nak dekat setahun lebih tak update blog! :o

Dan ain tak ingat dah siapa blogger yang dulu ain pernah melawat blog dia, komen kat blog dia dan lain lain. Huks.

SETAHUN LEBIH KOT ?!! Memang lupa lah. Maaf T.T

Apapun, alhamdulillah sekarang dah masuk tahun ke 3 di Universiti Tarbiyah Malaysia. Pantasnya masa berlalu...Rasa macam tak percaya dah masuk tahun ke 3.

Masih lagi diberi peluang untuk bernafas, untuk belajar, untuk menolong ummah (tak banyak pun buat) , untuk menjadi lebih baik daripada semalam, untuk bertaubat, untuk beribadah, untuk ni dan macam-macam lagi.

Masih lagi berada dalam kalangan golongan yang ditarbiyah, tetapi masih kurang skill untuk mentarbiyah orang lain tapi akan diusahakan.

Well, tarbiyah membuatkan kita kuat kat universiti ni.

Tanpa dia, tak mungkin kita jadi sekuat gini melawan benda-benda lagha, benda tak bermanfaat untuk dibuat sebab ada benda lain lagi yang kita kena buat!

Kita kata kita orang ISLAM? Kita kata kita ni MUSLIM?

Tahniah untuk keputusan UPU 2014!

Assalamualaikum. Maaf, ain jarang dah update blog disebabkan kekangan MASA.

Dan ain tak tahu nak update apa? Huhu.

Sejak dengar kata murobbi ni, nak update benda yang rasa macam tak berfaedah pun fikir banyak kali.

Bukan apa, setiap apa yang kita tulis di blog, walaupun mungkin tak ramai orang baca tapi...

Allah tahu, malaikat kanan kiri kita tahu T.T

Takpe, jangan risau. Ain akan cuba cari cerita berfaedah untuk dikongsi bersama.

Moga boleh mendapat "saham" dan boleh dibawa ke akhirat sana.

Untuk pelajar UTM Skudai, nanti akak akan update cerita-cerita menarik di sini.

Dan juga untuk bakal mahasiswa/i UTM Skudai yang dapat tawaran dalam Ijazah Sarjana Muda Biologi Industri, akan akak cerita dalam ni course awak macam mana okay?

Selamat malam. Nanti ada masa ain akan blogwalking ke sana ke mari ! kehkeh

Berhati-hati di luar rumah !

Image
Assalamualaikum!

Lama tak update blog ni, alhamdulillah akhirnya saya sudah habis tahun 1 di UTM Skudai !

Yeyy yeeyy, cuti untuk 2 bulan. Tanam anggur di rumah sajalah !

Okay kat sini sebenarnya ain nak nasihat sikit kepada awak di luar sana.

HATI-HATI BILA KELUAR RUMAH !
Lagi-lagi yang ada anak kecil. Tolong jaga anak awak baik-baik. Sekarang banyak kes budak kecil kena culik. Minta dijauhkan daripada kita semua. Kalau boleh jangan dibiarkan anak tu keseorangan..bawa saja dia ke mana-mana walaupun leceh sekali pun. Tapi tu kan anak kita? Kenapa nak mengeluh kan?

Teringat kata mak, mak tak pernah tinggalkan kami keseorangan atau suruh orang jaga. Bagi mak, biarlah mak yang jaga anak-anak dia. Tak mahu susahkan orang..

Hah sebab tu la kami susah nak berenggang dengan mak! huhu. Kalau abah dengan mak pergi kedai runcit pun kami akan ikut, sebab dah biasa !

Oh ya, tak lupa juga ! Kepada anak-anak remaja terutama yang perempuan pun kena hati-hati juga ! Banyak kes jenayah melibatkan remaja…

GIVEAWAY SAJE-SAJE

Image
HADIAH : MENARIK !!! TEKAN SINI UNTUK LIHAT..
TEKAN BANNER DI ATAS UNTUK JOIN !
NAMA : NURAIN ALAMAT : NO 4 , JALAN ANGGERIK 2, TAMAN PUCHONG PERDANA, 47100, PUCHONG, SELANGOR. NO TEL : 0173861035

Giveaway Cash RM350 by Emas Putih

Image
As-Salam
[Siala nak join sila tekan banner di atas]
Giveaway Cash RM350 by Emas Putih ini di anjurkan oeh Emas Putih dan disponser oleh Emas PutihNasibah KhushairyKasih Lestari Abadi Nor Farihan AyobNannie Isa , dan yangbaik .