Dusun di Universiti Teknologi Malaysia Skudai

Assalamualaikum. Selamat petang semua !!

Okay sebenarnya dah lama nak post pasal benda ni tapi tak post post. Haha. Nak cerita sikit tentang apa yang menarik kat UTM Skudai ni. Salah satu benda yang best adalah DUSUN !!

Ada satu minggu tu, seorang senior post kat facebook yang kalau kita nak pergi makan buah boleh pergi ke dusun kat kawasan klinik kesihatan tu. Hmm ain pergi dua kali tau dusun tu. Kikiki. Seronok !!

PULASAN paling banyak kat UTM ni. Ada buah rambutan, manggis, durian, cempedak dan lain-lain.
Manggis banyak dah habis masa ain pergi untuk kali kedua. Mungkin beberapa bulan lagi akan datang musim manggis sebab sekarang kebanyakannya masih lagi kecil dan berwarna hijau.

Rambutan memang banyak tapi pokok terlalu tinggi untuk kami panjat :(

Pulasan pulak senang nak ambilnya sebab pokok rendah-rendah je. Budak kecil pun boleh capai je kat bawah-bawah tu.

Ramai juga yang datang petang-petang. Yang datang pun tak semua pelajar UTM, ada juga orang luar siap bawa satu keluarga lagi tu. Memang kecoh. Haha. Dusun UTM tersangat la luas. Memang ohsem !!

Lepas ini nak tunggu musim durian pulak, yeyyyyy!!!

Pulasan yeyyyy

Dekat pokok manggis

Manggis !!

Dari atas nak ke bawah 

Inilah pokok pulasan ! hehe

Classmate <3

Dalam semak !

my classmate, derya ! hehe

POKOK MANGGIS



US ^^

LUAS KAN?

Dalam semak lagi huuuu

Comments

yusuf said…
seronoknya hidup kat university. saya belajar kolej ja, tak da pn dusun2 bagai. sedih.
apa2 pn follow blog saya doknganga.blogspot.com
Chot said…
Oh. Xpenah tau pun utm skudai ada dusun. Org luar pun boleh masuk petik ek?
NurainSuperr said…
mai la sini, orang luar pun boleh masuk heee
NurainSuperr said…
boleh ja :) hehe.

Popular Posts