Posts

Showing posts from July, 2013

Contoh membuat resume bagi pelajar Matrikulasi.

Image
Assalamualaikum.
Salam Ramadhan, baiklah malam ni ain akan update benda yang simple saja.

Sila tengok pada gambar di bawah untuk rujukan. Terima kasih.

NotaTangan : Tertakluk pada pensyarah masing-masing. Ini khas untuk pelajar Matrik Perak. Hehe.







Ni contoh esei.


Tawaran kemasukan Degree. Alhamdulillah.

Image
Assalamualaikum wahai rakan rakan blogger ku! Rasanya dah berminggu-minggu ain tak update blog, disebabkan tiada masa dan line internet yang lembap macam siput. Kehkeh.

Yaaa sepanjang berminggu-minggu ain tak update ni, macam-macam perkara berlaku.
Sekarang ni ain dah kerja ! Tapi part-time jela, sementara menunggu keputusan degree keluar. Penat gila okay. Balik pun malam T.T
Masa puasa ni lagi la penat, rasa macam nak tidur je kat kedai tu. Haha.

Okay, balik kat topik kita. Alhamdulillah, ain telah ditawarkan untuk menyambung pelajaran ke peringkat degree. Dengan pointer yang tak berapa nak hebat, akhirnya dapat jugak masuk ke universiti yang ain idam-idamkan selama ini. Yahoooo!

Lepas ni ain agak jauh lah daripada keluarga. Nak balik rumah pun jarang rasanya. Hmmm, harap ain tak homesick lah. Masa kat matrik dulu, alhamdulillah lah tak homesick sangat.


Haaa tadaaa! Tu lah course yang ain dapat. Pilihan pertama hehe.
Bakal jadi orang johor lepas ni, dan dapatlah ain berjalan-jalan di…