Surirumah Part Time

Assalamualaikum. Salam 1 Malaysia. Selamat pagi.
Wehee, skejap je dah masuk hari rabu. Okay tinggal lagi beberapa hari sebelum nak balik ke matrik T.T

Back to the topic, kali ni tentang surirumah. Hihi, yeahh semenjak mak ain kerja ni, kalau ain balik ke rumah ain kena la jadi surirumah part-time. Wuu, awkward lah jugak sebab dah lama tak buat kerja rumah ni.



Paling wajib buat setiap hari ialah :
  • Basuh baju
  • Sidai baju
  • Kemas rumah
  • Masak nasi
  • Siang ikan, ayam atau lain-lain
  • Masak? Hehe :P
Sebenarnya memang penat lah jadi surirumah. Thats why mak ain selalu cakap macam ni :
Lebih baik kerja daripada jadi surirumah
Jadi surirumah ni penat okay. Semua benda kena buat. Bukan ada gaji pun, tapi dapat pahala lah sebab tolong mak dengan abah kan. Siapa lagi nak diharapkan kalau bukan Ain, sebab ain ni anak sulung. Adik beradik pun ada dua je, lagi sorang tu lelaki. Mana boleh harap sangat :P
Hihi ain nak jadi surirumah tetap lama lagi, sebab sebab...Nak capai impian dulu !
Abah dengan mak cakap, dah dapat kerja baik-baik dan gaji pun dah okay baru lah fikir nak kahwin. Tapi siapa tahu, ain kahwin muda nanti. Tiba-tiba ada orang masuk meminang pulak kan. Eh? Lari topik. Haha

Sekarang ain dah  tahu betapa penatnya menjadi surirumah. Tahap kesabaran perlu tinggi.
So, pada rakan-rakan blogger yang lain, tolonglah mak awak tu ye kalau nampak mereka tu penat. Surirumah ni kerja 24jam. And pada yang dah jadi surirumah, semoga jadi surirumah yang berjaya. :)

Comments

Cik Sweet Pea said…
yerp....keje yg x penah ending....huhhuhu
NurainSuperr said…
@ciksweetpea hihi tahu takpe, daripada pagi sampai la malam, tak henti-henti
seronok laa buat kerja rumah,,,i love this job buat masa sekarang laa..hehehe...
NurainSuperr said…
@farahilyaismail hihi memang best, tapi kadang-kadanG terasa penatnya :D
syirarr chan said…
kalau keja rumah kan saya paling suka buat ialah basuh baju(guna mesin ja)hahahaha, sidai baju,lipat baju, basuh pinggan.
NurainSuperr said…
@syirarrchan haha sama la, basuh baju guna mesin :P haa tapi paling best basuh pinggan : D

Popular posts from this blog

Barang-Barang yang perlu dibawa ke Matrikulasi

KOLEJ SWASTA NI KAYA BETUL KAN

Matrikulasi? Susah atau senang?