Selamat tinggal Kolej Matrikulasi Perak

Assalamualaikum. Hihi, lamaaa dah tak update. Almaklumlah busy dengan final exam. Tapi sekarang dah HABIS!!! hihi, kemain seronoknya. Memang seronok. TaPi di sebalik keseronokan tu ada juga rasa sedih. Sedih meninggalkan rakan seperjuangan di matrik :(

Walaupun kenal 10 bulan je, tapi terasa rapat sangat. Terutama sekali roomate lah sebab dorang kawan pertama kat matrik ni. I will miss them so much. Tiada lagi aksi gila-gila bersama mereka. Dan kepada classmate, tiada lagi waktu untuk kita bersama-sama belajar di bilik tutoran, di kuliah, di makmal dan di mana-mana sahaja.

Dan juga kepada para pensyarah yang sentiasa membantu ain dan rakan-rakan. Nama-nama pensyarah ini pernah mengajar ain daripada semester 1 hingga 2.

Miss Yvonne, Madam Aishah, Madam Fariza, Miss Maizurah, Madam Faezah, Madam Fadilah, Madam Faridah, Madam Fadzilah, Sir Rashid, Sir Saiful, Sir Azmir, Sir Shahar, Madam Noorlizawati, Madam Hidayani, Madam Azilawaty, Madam Aminah, Madam Julia, Sir Sathia, Ustaz Amiruddin, Encik Farid, Madam Maslinda, Madam Wan NorAfifah, dan ramai lagi.
Ribuan terima kasih diucapkan. Mereka semua ni pensyarah yang hebat-hebat :)

Tidak dilupakan juga kepada acik-acik cleaner yang telah membersihkan blok kami, dan juga kepada kucing-kucing yang telah menjadi tempat kami untuk melepaskan kasih sayang kami. Haha. Miss them.

Okay takmao cerita panjang-panjang. Nanti kita menangis pulak :(
Dahlah tengah rindu dorang nih. Hmmm













And lupa nak bagitahu, ni nak bagitahu la ni hehe.
Sila tengok video ni kalau adikadik yang bakal ke KOLEJ MATRIKULASI PERAK yang nak tengok pemandangan di sana. Sila lihat dengan teliti.
Abang-abang hot tu yang berlakon tau Kikiki...


Selamat tinggal Kolej Matrikulasi Perak. Segala memori yang dicipta di sana akan diingat sampai bila-bila.

Saya bekas pelajar Kolej Matrikulasi Perak batch 2012/2013

p/s : Nak menangis dah ni T.T


Comments

anak ayah said…
entri penuh gambar =)

btw,salam ziarah.follow kamu adik comel.hee
aiman mania said…
omaigod :)
eman dulu pon student matrik perak juge..tapi,sempat satu sem jer..lpas tuh terus quit masuk form 6.....meh eman nak cuba teka lokasi gambar..keekee...
gambar pertama--dewan seri intan,belkng bngunn KMPk yg mnghadap ladng kelapa sawit yg luas terbntg,and padang golf ..

gambar kedua--bakar satay tuh maybe kat depan LECTURE HALL,gambar kedua tuh ta tahu,tapi,gambar 3,tuh kat cafe..cafe pompuan ad bnyak..keekeekee..ta int..

gambar 3--gambar 1 & 2 ta tahu..tapi,gambar 3 tuh kat laluan masuk ke kmpk....^^

gambar 4--kat tangga yg berada satu blok dgn library,gambar 2 ta tau,gambar 3 mungkin dalam bilik yg memuatkan 4 org student..haahaa..

gambar 5--kat padang KMPk,yg ad macam kemudhn rekreasi..gambar 2 n 3 ta tau...btw,tuh pesta tanglung ek...ohh..itu annual event bg budak2 cina...haahaaha...betul kan?

gambar 6--gambar 1 & 2 ta tau..tapi,gambar 3,banner tuh diletakkn kat dewan seri intan ^^

haaahaaahaa..setakat gambar 6 er lah..heeheehee....btw,KMPk seronok..depa ad bt macam2 event...hari tuh dgrnya haffiz hamidun dtg kan??ad knl someone budak2 senior xpdt x?batch 11/13??
err...video yg diupload kat youtube tuh dipaparkan kat khalayak umum x?i mean di show off kat mana2 event kat DSK ke....saja tnya...btw,lpas nih mintak ke mana?CGPA ok?
NurainSuperr said…
@anak ayah hihi thanks :)
NurainSuperr said…
@aiman mania ada tekaan yg betul ada jugak yg tak berapa betul ;p
yup hafiz hamidun ada dtg, ehe. kenal sorang jaaaa, nama dia akak su. but tak tau modul apa. haa yg video tu takda dipaparkan kat mana-mana rasanya. Ain tau pun dari twitter, lepas ni mintak UTM kot...
CGPA, alhamdulillah okay :)
Nur Amanina said…
alorhh ! dah habis belajar ke ? kalau tidak boleh jumpa , sudah dekat kita. HIHI =D
NurainSuperr said…
@nuramanina hehe aah dah habis belajar >.< laaa yeke, takda rezeki lah ni. takpa, nanti kita jumpa kat tempat lain :p
miss nino . said…
alamak . kita masuk situ la nanti . hahahaha :)
NurainSuperr said…
@miss nino hehe congrate :)
Misz Khairun said…
akak , subjek fizik susah tak ? selalu org dapat catch up ta ? akak pye roomate ken modul satu . fizik tu dorg selalu skor ta ?
NurainSuperr said…
akak tak tahu..sbb akak tak amek. depends kat orang juga dek ^^ bolehlah..
Anonymous said…
berapa lame cuti selepas habis matrik sebelum paggilan IPTA/S?
NurainSuperr said…
dlm 4 bulan cmtu..
Hasnul Adin said…
KMPk semestinya yang terbaik kan. :D

Persatuan Alumni nya juga tak kurang hebatnya. ;)

Jemput baca post di blog saya. Kenapa mesti join NGO Alumni KMPk.

http://hasnuladin.blogspot.com/2014/06/kenapa-aku-sertai-ngo-alumni-kmpk-part-1.html

:)

Popular Posts