Bersama Ustazah Fatimah Syarha dan Dr Farhan Hadi

Assalamualaikum wahai hamba-hamba Allah :)
Beberapa hari ni ain tak sempat nak update blog sebab sibuk dengan assignment yang berlambak-lambak.

sumber : sebarkanbahagia.blogspot.com


Kenal tak ustazah Fatimah Syarha dan Dr Farhan Hadi? Mungkin sesetengah ada yang kenal, dan ada juga yang tak kenal. Masa ain dengar nama penceramah ni pun ain tak berapa kenal.

Ustazah Fatimah Syarha ni adalah seorang novelis yang menyampaikan dakwah melalui penulisan. Antara karyanya yang mendapat sambutan hangat ialah Cinta High Class.



Alhamdullillah, ain berpeluang untuk bertemu dengan mereka dengan lebih dekat lagi. Ustazah dtg bersama suami yang tercinta, untuk menjayakan forum Cappucino Cinta di Kolej Matrikulasi Perak.

Forum yang berlangsung selama beberapa jam tu memang sangat menyeronokkan. Yang paling mendapat perhatian ialah ustazah. Ya Allah, muka ustazah sangat suci dan sedap mata memandang. Beruntung dr sebab dapat ustazah sebagai seorang isteri :)

Okay, forum ini membincangkan tenttang cinta remaja. Memang terasa lah kan. Sebab ain pernah juga mengalami cinta remaja. Banyak nasihat yang mereka berikan termasuk tips untuk berkahwin awal. Haaaa, siapa yang mampu tu cepat-cepat lah kahwin, asalkan sudah bersedia untuk menghadapai kehidupan berumahtangga. Bukan senang tau nak kahwin.

Student tidak digalakkan berkahwin awal kecuali kepada yang boleh membahagikan masa untuk keluarga dan pelajaran

Ain ni excited nak kahwin tapi belum bersedia. Hehe. Tak perlu fikir pasal kahwin dulu kan, fokus dulu dalam pelajaran. Kalau ada rezeki nak kahwin , kahwin lah ain nanti dengan bakal suami. :)
Okay, ain nak tunjukkan gambar yang sempat ditangkap oleh kawan ain dan ain.

Majlis penyampaian hadiah kepada ustazah dan dr.

Dari jauh, ustzah kelihatan gembira walaupun penat

Dr farhan, suami kepada ustazah

SYUKUR ALHAMDULILLAH, dapat juga tangkap gambar bersama ustazh walaupun menyelit2

Bersama alumni kmPk

Comments

^^eKaTiKaH^^ said…
comelnye anak dye. ;)
Lisa Sheila said…
cantik ustazah fatimah syarha ni... keluarga bahagia...lisa pun baru kenal je ni... thanks ya sharing ... especially tentang novel tu ... :) inshaallah boleh cari nnti ...

lisa pun salah seorang remaja yang suatu ketika dulu kawen awal dan semasa belajar :)

Alhamdulillah... terpulang kepada diri masing2 samada boleh bahagikan masa atau x ... :)
alhamdulillah...untungnya dapat bertemu dengan ilmuwan secara live :) semoga ilmu yg disampaikan mnjadi manfaat utk semua :)
subhanallah . mesti seronok kan dapat jumpa ustazah fatimah syarha and dr farhan hadi . da'ie yg terkenal ni :') ana suka .
NurainSuperr said…
@eka memang comeyy :)
NurainSuperr said…
@lisa a;ah cantik :) hehe tau takpe, ain harap ain pun dapat keluarga bahagia mcmni. oh yeke, tahniah lisa :)
NurainSuperr said…
@hafrizah alhamdulillah, yea mmg beruntung,. bersyukur sebab matrik anjurkan acara mcmni. :)
NurainSuperr said…
@nurzatil seronok, dan sangat bersyukur . dapat banyak pengajaran daripada cerita mereka :)
syinuha nur said…
Jemput dr.frhn hadi & ustzh ftmh syrha ke kmPerak? Seronoknya.. Lps ni boleh cdgkn kt pusat islam utk jmput mereka ke kmPerlis pula..
syinuha nur said…
This comment has been removed by the author.
NurainSuperr said…
jemputlah mereka :) inshaAllah banyak ilmu yang awak akan dapat ^^
syinuha nur said…
Masa tu jemput brother firdaus (muallaf) utk beri ceramah.. pusat islam di sini x aktif sngt dlm mnjmput org luar :( masa tu sya ada dtg kmpk 1 mlm.. Tumpang smlmn sblm ke cameron :) what a nice mosque! Build on the lake :D

Popular posts from this blog

Barang-Barang yang perlu dibawa ke Matrikulasi

KOLEJ SWASTA NI KAYA BETUL KAN

Matrikulasi? Susah atau senang?