Dakwah zaman moden !

Assalamualaikum.

Seperti yang kita tahu. Zaman kini, zaman moden ni...Terdapat ramai pendakwah / dai'e muda.

Ya...tapi kena hati-hati...Tak semua yang betul, dan tak semua yang salah.

Sebelum ingin memasuki group usrah sila selidik dulu yaa ! Tanya pada rakan-rakan, tanya pendapat mereka.

Kali ini, ain nak promote (tak la promote sangat, nak share je kot. hehe) antara orang-orang / organisasi yang menyebarkan dakwah secara moden !

Secara moden tu camane ye?

Ok. Zaman sekarang kan teknologi dah maju, terlebih maju dah rasanya. Kuikui. Dengan iphone, androoooid, dan macam-macam lagi. Tak lupa juga software yang hebat hebat gituu. Okay kebanyakan daripada mereka ini, menggunakan video sebagai cara mereka menyebarkan ilmu-ilmu yang bermanfaat.

Siapa mereka ni? Jom kita usha.

1) MRALLTHESHARED

- Mereka ini adalah vlogger.
-Video mereka sangat ohsem !
-Dalam group mereka ini, ada beberapa orang dan salah seorang daripada mereka adalah pelajar UTM. woot woot.
-Sila lah follow mereka di facebook, dan youtubeeee !



2) LANGIT ILAHI.COM

-Ain tahu pasal langit ilahi ni pun daripada vlogger Aiman Azlan.
-Ada beberapa penulis, vlogger dan ramai lagi yang tugas mereka menyebarkan dakwah !
-Mereka juga ada mengadakan kem kem tahunan yang besar.


3) HAS DAIEGRAPHY

-Mereka masih baru lagi dalam dunia vlogger.
-Video-video mereka pun ohsem bak hang !
-Sila follow mereka di youtubee !


4) AIMAN AZLAN

-Seorang vlogger yang dahulunya video video dia banyak dicakap dalam bahasa inggeris.
-Dia ada datang ke UTM SKUDAI haritu, memang orangnya sangat bagus dalam menyampaikan ilmu dan sangat kelakar! Haha.
-Sila follow youtube diaa naa.


5) CIK BEAH OSEM

-lama dah dia tak update vlog dia.
-video dia sangat la simple tapi cute dan banyak pengajaran yang boleh dapat daripada video dia !
-ohsem !



Mungkin ramai lagi vlogger/blogger selain mereka yang mana mereka menyampaikan dakwah secara moden ni.

Kalau ada share share la ea !

Comments

Popular Posts