Mungkin bukan rezeki aku.

Assalamualaikum. Selamat pagi rakan blogger sekalian. Apa khabar? Sihat?

Okay seperti yang pelajar universiti tahu, keputusan JPA 2013/2014 sudah keluar. Tahniah kepada yang dapat biasiswa JPA tu :)

Bukan senang nak dapat tau. pointer kena 3.75 ke atas. Ain cuma dapat 3.71 saja. Tak lepas, tapi senior suruh cuba.

Tapi, bila keputusan keluar, permohonan ain tak berjaya. Hm rasa sedih jugak sebab kalau dapat duit biasiswa tak payah bayar PTPTN. Takpelah mungkin bukan rezeki ain lagi nak dapat mana-mana biasiswa.

Lagipun pointer tak melepasi syarat kan. Susah nak dapat.

Kadang-kadang cemburu jugak tengok kawan-kawan dapat biasiswa tu, biasiswa ni. Tapi ain tahu mesti ada sebab kenapa Allah tak beri semua tu kat ain.

Mungkin apa yang ain dapat, mereka tak dapat. Atau mungkin kalau ain dapat duit biasiwa nanti akan jadi boros ke. Wallahualam.

Ain dengan kawan-kawan ain yang lain yang mana tak dapat tajaan JPA akan cuba untuk struggle habis-habisan untuk semester 1 ni.

Kami kalau boleh tak nak pinjam PTPTN. Dan sebab apa? Biarlah rahsia :)

Sekali lagi, tahniah kepada semua pelajar yang mendapat tajaan JPA. Gunalah duit tu dengan sebaik mungkin. Alhamdulillah. Ain tumpang gembira buat anda semua ^^

Comments

Invisible Me said…
Kalau IM, IM pun cuba nak elak PTPTN. Takpa cuba lagi sem depan :)
ada masa lagi..cuba di lain kali.
Vee Lea said…
Aww it's okay :) Ikhlaskan niat, and God will help. Mungkin ada ramai yg lebih memerlukannya drpd kita kan.. Senyum :)
NurainSuperr said…
@IM : kan? hehe inshaAllah ^^
NurainSuperr said…
@muhammad khairuddin Lim :

InshaAllah ^^
NurainSuperr said…
@Vee Laa :

Hehe. Tu lah maybe betul tu. Okay, thanks dear :)

Popular posts from this blog

Barang-Barang yang perlu dibawa ke Matrikulasi

KOLEJ SWASTA NI KAYA BETUL KAN

Matrikulasi? Susah atau senang?