Posts

Showing posts from August, 2013

Sibuk dengan persediaan ke UTM

Assalamualaikum.

Pertama sekali nak ucapkan terima kasih kepada yang join mini GA ain. Ya mini GA itu masih diteruskan !
Alhamdulillah, mendapat sokongan daripada beberapa orang blogger. Thanks ya !

Kedua, Ain sekarang agak sibuk. Lepas tu, line internet pulak sangat lah slow. Nak BW ke blog peserta GA pun loading lambat. Maaf sangat, tapi ain akan usahakan.

Yang mana ain tak follow, ain akan follow nanti. Jangan risau.

Sekarang ain tengah mengemas baju, mengemas itu ini sebab ain dah nak masuk U. Hehe. Hari Ahad daftar, tapi hari Sabtu dah gerak ke sana. Jauh kan. Dan kami dah tempah bilik hotel. Yelah nak bg abah rehat, dahlah abah je drivernya. Huhu.

Malam Sabtu ain akan melawat ke JB. Kalau ada saudara nak bawa jalan-jalan lah :p

Perasaan masa kini sangat lah excited ! Awww.

Mungkin lepas mini GA ni, akan ada GA lain yang ain akan buat. Kehkeh.

Tunggu dan lihat..!

Senarai Peserta Mini GiveAway by Ainn Ketodd

Review Blog : Itu dia Follower ke 600!!

Image
Assalamualaikum.

Akhirnya, ain berjaya juga menemui follower blog ini yang ke 600!!
Syukur alhamdulillah, follower blog ini sudah mencecah 600.
Syukur-syukur.

Jadi siapakah dia follower yang bertuah itu?
Haaa ini dia, si gadis yang comel molek cantik cun. Hehe.

Mari kita lihat sikit rupa blog dia :




Ain tak tahu umur dia berapa. Hehe dia ni orang Perak.
Hi jiran , ain daripada Selangor ! Hehe, blog dia pink gituuu.

Sila melawat cik adik comel ni di superpapaya.blogspot.com/

Oh ya nur afiqah.Nanti Ain akan bagi hadiah kat kamu ea. Tunggu.....

Review Product : Barangan Kraf daripada SUS n d Felt Product

Image
Assalamualaikum.

Ya ya, sejak kebelakangan ini. Ain sangat rajin untuk membuat kerongsang felt. Hehe.
Dulu beria-ia nak buat tedybear, sekarang ni nak buat kerongsang pulak.

Dan inilah hasilnya !




Hehe tak menjadi sangat sebenarnya. :3
Tapi bolehlah untuk permulaan kan. Alhamdulillah !

Untuk pin dan mini hot glue gun, ain telah beli di SUS n d Felt Product !
Sebab ain malas sangat nak keluar pergi kedai. Tu beli kat situ. Hehe.
Kain felt tu memang dah ada kat rumah..

Apapun kan. Perkhidmatan dia memang terbaik ! :)


Pada peminat barangan nak buat kerongsang, tedybear dan sebagainya..Anda boleh dapatkan secara online daripada mereka. Ada juga untuk wholesale.

Berminat? Sila ke laman web SUS n d Felt.

Kemalangan Bas Di Genting Highland

Image
Assalamualaikum.

Ya seperti yang kita tahu, baru-baru ini negara kita digemparkan dengan satu kemalangan tragedi berlaku di Kilometer 3.6 Jalan Genting-Kuala Lumpur.

Ni berita daripada Utusan Online :

Sebuah bas awam terhumban ke dalam gaung ketika menuruni Genting Highlands petang ini dan 32 penumpang dikhuatiri terkorban manakala 17 lagi cedera

Penolong Pengarah Operasi Bomba Kuala Lumpur, Azizan Ismail berkata 32 mangsa yang terkorban itu masih berada di bawah gaung sejauh 200 kaki. Penolong Pengarah Operasi Bomba Kuala Lumpur, Azizan Ismail berkata setakat ini 32 mangsa  masih berada di bawah gaung sedalam 200 kaki dan pemerhatian awal bomba mengatakan mereka sudah meninggal dunia.
Bomba menjangka terdapat 49 mangsa di dalam bas tersebut. Sehingga kini 16 mangsa sudah diselamatkan dan seorang yang terbunuh sudah dibawa ke hospital. Menurut Azizan kemalangan berlaku di Kilometer 3.6 Jalan Genting Highlands-Kuala Lumpur membabitkan sebuat bas awam Genting Highlands.
Menurut facebook Jabatan…

Mencari Follower ke 600.

Assalamualaikum.

Hah, maaf sangat sebab dua hari dah tak mengadap blog. Laptop kena upgrade.

Dan tak sangka pulak follower menaik. Inshaallah ain akan follow yang mana dah follow ain.

Terutama daripada segmen kak mialiana . Okay. Esok sambung lagi. Selamat malam.

Kepada follower ke 600. Ain akan bagi hadiah kat awak.

Jadi siapa follower ke 600? Kita nantikannn bersama....

Pray for Mesir.

Image

Hotel yang berdekatan dengan Kolej Matrikulasi Perak

Image
Assalamualaikum.

Ni adalah antara hotel yang berdekatan dengan kolej matrikulasi perak.
Hotel yang Ain pernah pergi adalah Hotel Siswa.

1) Hotel Siswa



 Hotel ini berdekatan dengan Tesco. Memang best lah.
Hotel ini terletak di Kampar, bawah sikit daripada Gopeng. Daripada hotel ni nak ke Kolej Matrikulasi Perak, dianggarkan dalam 15-20 minit kot. Hehe.








Nak tahu maklumat lanjut sila ke blog INI.

Okay itu yang mahu hotel bajet yang selesa, kalau nak hotel yang lebih selesa dan mewah. Grand Kampar hotel adalah hotelnya. Kehkeh. Ini hotel adalah 3 bintang punya. Inshaallah selesa.

2) Grand Kampar Hotel




Hotel ini nampak klasik kan. Hehe.

Untuk maklumat lanjut sila ke laman web INI.

3) Hotel Regal




Okay, tentang hotel ini Ain tak berapa tahu sangat. Sebab macam Hotel Siswa dan Grand Kampar Hotel kita boleh nampak dari tepi jalan. Memang jelas. Yang Hotel Regal ni tak tahu belah mana.

Tapi hotel ini lebih kurang macam Hotel Siswa. Memang nampak selesa !

Untuk maklumat lanjut , sila ke laman …

Segmen 12 Jam Follow & Blogwalking #4 Mialiana.com

Image
Segmen 12 Jam Follow & Blogwalking #4 Mialiana.com
Segmen ini dibuat bagi memudahkan Mia Liana untuk follow dan blogwalking semua blog peserta segmen ini. Secara tidak langsung ianya memberi ruang dan peluang kepada blogger lain untuk turut follow, blogwalking dan berkenalan antara satu sama lain dengan lebih mesra.

Segmen ini hanya untuk hari ini sahaja, Ahad 18 Ogos 2013 bermula dari jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam. Mia Liana berharap agar segmen ini mendapat sambutan dan semua blogger dijemput join.
Hanya 4 langkah mudah diperlukan : Follow blog Mialiana.com, Add To CircleGoogle+ Mia Liana dan LikeFanpage Mialiana.comBuat entri bertajuk Segmen 12 Jam Follow & Blogwalking #4 Mialiana.comCopy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri INI.Pemilihan pemenang : 10 blog akan dipilih melalui random.orgPemenang dikehendaki memberikan satu URL entri terbaik dari blog mereka untuk di revi…

Review Product : Custom Made Maxi Skirt by Medeaz

Image
Assalamualaikum.

Yeay yeay, update blog ni lagi. Sementara line internet masih laju !

Okay bagi sesiapa yang mencari maxi skirt, yang custom made punya boleh lah order di Medeaz.

Tapi sekarang dia tak buka order lagi, so kena selalu jenguk-jenguk facebook Medeaz ni. Hehe.

Ain ada order satu maxi skirt, warna grey. Dan tak sangka, memang kain maxi skirt Medeaz memang bagus ! Tak jarang okay.



Review Product : Custom Made Keychain from BubuCraftie

Image
Assalamualaikum.

Ain yakin kat sini ada peminat keychain, mengumpul keychain yang unik-unik dan comel.
Ataupun...taktahu nak bagi hadiah apa kat kawan? Haa ni dia. Nak bagitau tentang BubuCraftie. Nak tahu lebih lanjut pasal online shop ni, boleh tekan link di perkataan itu ea.

Masa nak habis matrik dulu, taktahu nak bagi apa kat dua orang member baik a.k.a rakan sekelas. Jadi bagi jelah keychain ni kat mereka.











Berminat ? Sila ke page BubuCraftie sekarang !

Berinai cara murah dan simple.

Image
Assalamualaikum. ^^

Macam mana raya anda? okay ke tak? hihi.
Lepas je balik daripada kampung, ain terus membuat misi memakai inai.
Tapi bukan inai yang serbuk ea, ni yang buat sendiri.

Ambil daun daripada pokoknya, dan kalau ikut cara tradisional kita kena tumbuk. Tapi kemudahan dah canggih sekrang, jadi untuk menjimatkan masa dan tenaga, kita hanya perlu memakai BLENDER ! kehkeh.

Fakta tentang INAI daripada wikipedia.com :

Inai (nama botaninya Lawsonia inermis), merupakan sejenis pohon berbunga yang mana daunnya digunakan untuk mewarnai kulit badan manusia, rambut, kuku, barangan kulit (contoh beg, uncang, talipinggang dsbnya.) dan juga pewarna untuk kain. Pokok inai boleh membesar sehingga ketinggian 2.6m.
Inai ditanam secara komersial di negara-negara UAE, Maghribi, Algeria, Yaman, Tunisia, Libya, Arab Saudi, Mesir, barat India, Iraq, Iran, Pakistan, Bangladesh, Afghanistan, Turki, Somalia dan Sudan.
Orang Islam menggunakan Inai untuk mewarnai rambut dan janggut sepertimana yan…

Koleksi Lagu nasyid Aildilfitri.

Image
Assalamualaikum.

Wah nampaknya esok kita akan menyambut hari raya aidilfitri !
Dan hari ini hari terakhir ramadhan.  :(
Semoga kita dapat berjumpa dengan ramadhan yang akan datang.

Okay entri kali ini ain nak bagitahu lagu-lagu raya versi nasyid. Sangat best untuk didengar.

1) Senandung Aidilfitri




2) Seri Aildilfitri



3) Lebaran Ini



4) Di Ambang Syawal




5) Tangan Ku Hulur Maaf Ku Pinta



Selamat mendengar :)




Hotlink Hot Ticket RM15 ( Festive Ticket)

Image
Assalamualaikum.

Lagi beberapa hari nak menyambut bulan Syawal kan. Orang muda sekarang beraya bukan nak pergi rumah saudara-mara, tapi leka dengan internet, laman sosial seperti facebook, twitter, whatsapp, wechat, kakaotalk dan mahu meng-upload gambar raya.

Haaa bagi mereka yang beraya di kampung yang agak pedalaman, line internet agak lambat atau anda tidak dapat langsung line tu. Bagi yang beraya di kampung yang berdekatan dengan bandar, Inshaallah line internet tu laju.

Jadi, pada yang ingin menggunakan internet dengan kadar yang super jimat, silalah gunakan Hotlink Hot Ticket RM15. Memang berbaloi !



Yang bagusnya ia macam ala-ala broadband. Lepas habis kuota pun boleh guna lagi, tapi lepas dah habis 500MB, line akan jadi slow sikit lah. Asalkan boleh guna kan? Hehe. Nak laju p guna unifi :P



 Yeah dapatlah kita main internet sepuas-puasnya masa hari raya di mana-mana sahaja anda berada.

Dan yang bagusnya anad boleh mendapatkan KFC PERCUMA ! DUA KETUL AYAM pulak tu. Tapi ada SYARA…

Ayat atau ucapan untuk Hari Raya Aidilfitri

Image
Assalamualaikum.


Wow, nampaknya lagi beberapa hari bulan RAMADHAN akan pergi, dan akan datangnya bulan SYAWAL.
Pemergian RAMADHAN akan dirindui, dan kedatangan SYAWAL disambut dengan rasa kesyukuran <3

Ain ingin kongsikan beberapa ayat/ucapan untuk anda ucapkan/hantarkan sms atau email kepada keluarga, saudara-mara, dan rakan-rakan.

Ucapan 1:

Di bulan SYAWAL yang mulia ini, ku ingin memohon maaf di atas salah dan silap yang pernah ku buat selama kita berkenalan. Semoga bulan SYAWAL pada tahun ni memberi keberkatan untukmu sekeluarga.

Ucapan 2 :

Lemang ketupat kami hidangkan,
Untuk dimakan oleh rakan-rakan,
Selamat Hari Raya kami ucapkan,
Duit raya jangan dilupakan.. :P

Ucapan 3 :

Disebabkan nama awak SYAWAL, dan bulan ni pun bulan SYAWAL.
Saya ingin mengucapkan Selamat Menyambut Bulan SYAWAL. Oh SYAWAL, jangan marah ye, ampun maaf dipinta ^^

Ucapan 4 :

Hari-hari makan kari,
Enak dimakan bersama cili,
Selamat Hari Raya Aidilfitri,
Buat saudara dan saudari.

Ucapan 5 :

BiLe RaYa LiNe …