Lelaki.


Lelaki? Apa itu lelaki?
Menurut Wikpedia :

Lelaki ialah salah satu daripada dua jantina manusia, iaitu lelaki dan perempuan. Penggunaan istilah "lelaki" atau "Peria" dalam bahasa Melayu adalah khusus untuk manusia; bagi haiwan, jantinanya dirujuk sebagai jantan.

Haa amek kau. Haha. Sampai pakai wikipedia ye. 

Nak dimulakan cerita, ain adalah kenal seseorang di laman sosial. Rasanya dia yang Add ain.
Lepas itu bermulalah perkenalan kami. 
Ye, memang Ain single sekarang. Jadi, ain nak cari kawan je. Tak nak lebih daripada itu.

Dia sangat pelik. Ain mesej dengan kawan lelaki ain yang lain pun dia nak cemburu. Sedangkan kawan lelaki ain tu , dah lama ain kenal daripada dia. 

Dan dia kata dia dah mula suka kan ain, sayangkan ain. Nak luahkan perasaan dekat ain. Adui, awak kita baru je kenal, dah terus suka ye?

Dia kata dia nak lupakan bekas makwe dia. Sebab tu dia ingat kalau bercintaaaa dengan ain, dapat lah lupakan makwe dia. 

Ya Allah. 

Ni ikhlas ke tak?

Ain dah cakap awal-awal, ain taknak couple. Tapi, dia macam memaksa.

Tolonglah awak. Kita kawan je dulu okay?

Dan sekarang, lepas seminggu terus awak tak tegur saya ye?

Malu ke bang?

Ke memang tak nak kawan dah? Nak awek sangat, terdesak sangat kan? 

Pergilah cari perempuan lain. 

Awak bukan untuk saya.

Okay. Terima Kasih Mr.A.

Persahabatan yang saya harapkan akan kekal selamanya kini sudah berakhir.

Semoga berjumpa gadis pilihan awak itu dan carilah hubungan yang HALAL. Amin.

Comments

LeenNajib said…
Yeah ! good decision. mmg niat die utk lupakan ex awek dia. tp dlm mse yg sme, die hnya akan mpgunakan kite. sbb baru knl kn. act tu bukan alasan atau jln pnylsaian utk lpekn awek die ke pe. hehehe :)
NurainSuperr said…
@leen : kan kak? Tau takpe. Ramai je laki macam ni -.- haihhh
LeenNajib said…
haihh buat emosi jdnye ! ;)

Popular Posts