Bersyukur.


Assalamualaikum. Wahh dah lama tak update! Rindu blog ni tau T.T
Nasib baik laaa, line internet dah okay. Alhamdulillah! Kalau tak elok juga, nak kena Maxis ni. Hee.

Okay, berbalik pada perkataan bersyukur. Ain sangat bersyukur sebab macam-macam berita gembira yang ain dapat.

Pertama sekali, mestilah tentang keputusan matrikulasi. Ain target sem 2 ni dapat 3.5 ke bawah sebab soalan susah sangat harituu T.T
Tapi alhamdulillah, dapat lebih daripada yang ditarget. And tentunya subjek Math tak okay sangat. Ain pun banyak tinggal harituu. Haha.

Math, kenapa la awak susah sangat?

Haaa, tengok tu. Ngahaha, ain bukan otak Math ohh. Ramai cakap ain otak biologi. Tapi ain taknak jadi doktor laaa. Ngee.
Walaupun tak dapat 4flat, tapi okaylah dapat lebih daripada Sem2. Alhamdulillah.

Lepas je result keluar, ain pergi cari kerja. And dapat, dekat Reject Shop. Heh.
Dapat la kawan-kawan baru ! Yeyyy, and kerja kat situ tak tension mana. Rilek ja. Haha.
And staff kat situ pun sporting gilaaaa! Weee~tapi saya tak banyak cakap masa mula-mula. Pemalu :P

Oh, dan ada la satu hari tu. Ada pelanggan ni datang, dia bawak kawan dia. Kawan dia tu orang kurang upaya tau, sebab duduk kat kerusi roda.

And kawan dia tanya kat ain, "ada tak kerja untuk orang macam ni" maknanya untuk kawan dia yang oku tu.

Ain cuma cakap "err, tak tahu. Cuba tanya akak kat dalam tu"

Kesian ain tengok lelaki yg oku tu. Ain rasa kan, dia dah lama menganggur, nak kerja. Tapi tak ada orang nak ambil dia kerja.

Masa tu jugak ain fikir, beruntung lah ain ni ada anggota badan yang sempurna. Boleh berjalan, boleh buat kerja dengan baik, boleh berlari dan sebagainya...Jadi ain bersyukur sangat!

Orang kurang upaya ni boleh je buat kerja, tapi kerja yang tertentu saja. Dan agak terhad.
Harap-harap lepas ni ramai la syarikat boleh sediakan kerja untuk orang kurang upaya. Mereka pun nak hidup juga, dan perlukan duit.

Hm.

Okay, nak blogwalking blog followers ain. Tunggu ye ! K tata.



Comments

Tcca Anuar said…
wah, kita pun matrik juga. result pun dah keluar jugak. alhamdullillah.. erm betu betul kita patut bersyukur jgn asyik merungut~
Shakirah Rosli said…
wah terrornya kak ain XD Goodluck ae kak ^^
NurainSuperr said…
@tcca anuar

Hehe kan. Tau takpe. Congrate ea. Maybe apa yg Allah bg tu terbaik untuk kita kan.
NurainSuperr said…
@shakirah : Alhamdulillah, takda lah teror mana. Asalkan lepas 3.5 :D
cik amal said…
WAHH TAHNIAH!!
http://cikamal.blogspot.com/2013/06/segmen-saya-suka-blouse-kawaii.html

amal tag
NurainSuperr said…
TERIMA KASIH ^^
ayen norddin said…
akak, macam mana akak study bio ek? susah tak? akak rasa mana lagi bagus. akaun atau sains?
NurainSuperr said…
baca, buat nota ringkas, discuss dengan kawan. hmm bagi akak sains is better, sebab masa degree nt awak nak masuk degree selain bidang sains pun boleh. kalau akaun dia terhad sikit
Nur Anis said…
As salam. Woo terer nya akak biology. Congrats eh :) Saya dpt KMNS, PST. 25/5 ni daftar. Saya ada buat research jugak pasal matriks ni. Akak boleh bagi tips tk macam mana study bio? Saya ni lemah sikit bio. SPM pun dpt C jaa huu. Macam saya bila waktu study, saya ingat tapi bila tinggal sekejap ja dh lupa. Tu lah masalah saya. Harap akak dapat share rahsia kejayaan akak.

Popular Posts