Posts

Showing posts from March, 2013

Follower ke-200

Image
Assalamualaikum, okay ni follower ke 200. Ain memang suka baca bloooooog dia sebab blog dia sangat menarik, dengan doodle-doodle yang comel ! Cerita pun sempoi okay. Sila melawat blog ini :)

http://zyraroxx.blogspot.com/

Thousand Words For Gaza Kolej Matrikulasi Perak

Image
Assalamualaikum !
Hihi, ain masih lagi sempat mengupdate blog walaupun busy gila. Tapi ain tak dapat nak blogwalking kat blog kamu semua, sebab masa ni terhad :(
Nanti bulan April, ain akan pastikan ain melawat ke blog kamu setiap hari, okay?hihi..

Haa, pada minggu-minggu lepas. Kolej matrikulasi Perak a.k.a kmPk telah mengadakan Islam Awareness di mana mereka mahu mengumpulkan derma untuk saudara kita di Gaza ,di samping menjalankan aktiviti-aktiviti di Masjid AlMaghfirah. Pelbagai acara telah berlangsung seperti :

Konsert Hafiz HamidunForum Cappucino Cinta bersama Dr Farhan Hadi dan Ustazah Fatimah SyarhaCeramah maghrib di masjidKonsert Hafiz HamidunSukanekaAcara menghias mugAcara membuat kek batikJualan Dan lain-lain... Kami juga telah berkumpul beramai-ramai tanda menyokong acara ini. Kami telah membuat perkataan seperti :

KMPK <3 GAZA
KMPK<3 LD Kamu juga telah menyanyikan lagu Freedom-Maher Zain. Alumni kmPk sangat sporting , dan abang Ombak turut hadir untuk memeriahkan aca…

Pembedahan tikus yang comel

Image
Assalalmualaikum.
Fuhh, ain jarang dah nak update blog sekarang ni. Ada lagi beberapa minggu je lagi nak final exam. Fuhhh.
Haa, minggu lepas ain ada buat experiment. Bedah tikus ! Hihi, mula-mula rasa takut juga kalau-kalau terpengsan ke bila tengok tikus tu. Tapi bila dah pegang tikus tu, ain jadi excited !
Kami (ain dan rehan) dapat tikus kecil je, dan betina. Comel gilaaa!


K ni lah organ dalaman tikus ni. K sebenarnya ain memang tak sampai hati nak bedah tikus ni, tapi sebab belajar kan. Terpaksa lah :'(
Maafkan kami tikus! Okay, aktiviti pada hari itu berjalan dengan lancar. PERFECT! hehe.




Bersama Ustazah Fatimah Syarha dan Dr Farhan Hadi

Image
Assalamualaikum wahai hamba-hamba Allah :)
Beberapa hari ni ain tak sempat nak update blog sebab sibuk dengan assignment yang berlambak-lambak.



Kenal tak ustazah Fatimah Syarha dan Dr Farhan Hadi? Mungkin sesetengah ada yang kenal, dan ada juga yang tak kenal. Masa ain dengar nama penceramah ni pun ain tak berapa kenal.

Ustazah Fatimah Syarha ni adalah seorang novelis yang menyampaikan dakwah melalui penulisan. Antara karyanya yang mendapat sambutan hangat ialah Cinta High Class.



Alhamdullillah, ain berpeluang untuk bertemu dengan mereka dengan lebih dekat lagi. Ustazah dtg bersama suami yang tercinta, untuk menjayakan forum Cappucino Cinta di Kolej Matrikulasi Perak.

Forum yang berlangsung selama beberapa jam tu memang sangat menyeronokkan. Yang paling mendapat perhatian ialah ustazah. Ya Allah, muka ustazah sangat suci dan sedap mata memandang. Beruntung dr sebab dapat ustazah sebagai seorang isteri :)

Okay, forum ini membincangkan tenttang cinta remaja. Memang terasa lah kan. Sebab a…

Helperz Explorace

Image
Assalamualaikum. Hihi. Mesti pelik kan awat la ain ni cerita tentang explorace je. Banyak sangat aktiviti yang ain join, tapi lepas ni dah tak join kot. Penat T.T
Okay, untuk kali ni ain tak main, ain sekadar membantu.

Ain jaga kat checkpoint dekat padang. Haa, and game kat situ, tiup belon sampai pecah ! Haha.
K sejujurnya ain takut dengan belon, lagi-lagi kalau belon tu besar gedabaq dan tiba-tiba belon tu meletup. Boleh sakit jantung kat situ.

Okay nak dimulakan cerita, mula-mula ada dua group datang kat checkpoint kami. Satu group laki, and satu lagi group perempuan. Budak laki ni tak kisah nak tiup, tapi ada salah seorang darpada group laki ni tutup telinga. Yang group lelaki lain ada yang tak nak tiup, awal-awal lagi dah tolak.

Haha, amboi takut belon jugak ke bang?

Berbeza dengan perempuan, perempuan ada yang tak berani nak tiup belon tu besar sampai pecah.

 Haha memang macam-macam ragam la tengok orang main explorace ni. Seronok kot ! Hehe.

Belajar dan belajar

Image
Apa yang ain akan buat untuk final exam. Tinggal lagi 4 minggu.

Review blog : Nana Liena dan PKAH

Image
Assalamualaikum. Wahh ain terkejut sebab follower dah cecah 170. Alhamdulillah ! Dan ni follower yang bertuah. Hehe.

Thanks sebab follow :)

stresss atau steraihhh?

Image
Assalamualaikum. Lama dah ain tak update blog, tak ada masa sebab banyak sangat aktiviti dan assignment dan kuiz dan sebagainyaa.

 Hah, entri sebelum ni ain ada cakap nak bagitahu result kan ? Okay result ain tak ada lah hebat sangat. Sebab memang tak hebat pun haha. Okay sila tengok result di bawah.

BIOLOGY?!!!!
Okay, kenapa biology ain dah makin menurun. Nak tahu tak, masa UPS 2 ni, soalan bio punyalah senang. TAPI ramai tak dapat skor sebab kami ni terlalu rajin p baca bahagian yang susah sampai tinggalkan BASIC biology tu. Rasa nak menangis tapi kita ni gentlewomen, nak nangis pun pikiaq 10 kali.

Maaf ye puan hidayani, inshaallah untuk PSPM @ final exam. I will do the best ! chaiyok chaiyokk. Hidup biology ! Haha.

Okay dah dah, sekarang nak cerita pasal aktiviti yang ain join bersama roommates. Explorace terhebaq dan terkejam di duniaaaaaa...Kami penat sangat aih. Turun naik bukit and turun naik tangga yang agak tinggi jugaklah.

Ini la ekspresi muka kami masa nak pergi daripada sa…

Terkejut hati gua.

Image
Assalamualaikum.
Haa, dah lama ain tak update blog. Busy busy. And nak tahu tak?
Hari ini ain dapat result mid semester setelah dekat 3 minggu duk menunggu keputusan.
Memang sangat terkejut sebab tahu last minit.
And sedih sebab tak dapat elaun lagi, ain dah pokai ni -.-
Waaaa, okaylah. Nanti ain bagitahu keputusan ain ea. Haha, ohh biology~ kenapa teruk.....
K daaa :P