Posts

Showing posts from December, 2012

Selamat Hari Lahir kepada saya

Image
Assalamualaikum semua. Ya ya hari ini bersamaan 24 Disember 2012, adalah tarikh lahir saya. Wuu.
Ain rasa kali ni sambutan birthday yang agak membosankan.
Kenapa? Entahlah, mungkin sebab tak dapat bercuti lama. Mungkin juga sebab tak dapat makan kek, setiap tahun ain makan kek dengan keluarga. Uhukk :(
Tapi apa pun ain dah makan besar dengan family semalam. Terbaik lah : D



Memang banyak benda kelakar la yang jadi malam tu. Yang kelakarnya botol sos sampai ada 4 botol kat atas meja kami. Haha yang pekerja kat situ asyik bagi je botol sos sebab sos tu taknak keluar laa. Gedik betul kan !
Tapi apa pun alhamdulillah layanan waktu itu okay dan teratur. Sebab sebelum ni ain pernah dapat layanan yang tak berapa okay, weeiii rugi ja ain bayar "service charge" kalau servis pun tak memuaskan.
Kami makan kat Pizza Hut IOI Mall Puchong, and makan pizza Chicken Supreme dengan Hawaiian Chicken. Walaupun dah banyak kali makan perasa tu, tapi ain tetap tak jemu sebab jarang makan pizza. Mah…

Keputusan Semester 1 (Kolej Matrikulasi Perak)

Image
Assalamualaikum. Apa khabar semua?Sihat?
Hehe, rasanya dah lebih daripada seminggu ain tak update blog. Maaf ea. Tak ada cerita menarik.
Hah, ni ain update pun sebab ada cerita menarik. Tentang result PSPM 1.
Keputusan ni keluar masa 11/12. Amboi kenapa la dia tak buat masa 12/12. Cantik sikit tarikh tu. Senang ain nak ingat. kehkeh. Nak tahu keputusan ain? Hm okay laa. Capai target nak dapat lebih daripada 3.50 tapi...Tengoklah sendiri !


Tengok slip keputusan pun dah macam apa, haha. Ain memang ganas sampai slip jadi berkedut macam ni. Sains Komputer ain dah memang target A. Sedih bila dapat tahu kimia tak dapat A.
Soryy Miss Yvonne :( Masa hari exam kimia, ain demam teruk. Dengan selsema dan batuk lagi.
Lepas tu soalan exam tu susah sangat. Hmm, sedihnyaa.
Biologi pun ain target A, tapi tak ada rezeki nak dapat A nak buat camane kan. Matematik?
Syukur alhamdulillah ain dapat A- , sebab ain ni lemah math sikit. Hee.
But anyway, harapan nak dapat 4flat tak kesampaian. Congrate to all …

Selamat Datang Semester 2.

Image
Assalamualaikum semua. Maaf lama dah tak update blog. Almaklumlah semenjak masuk semester ke 2 ni makin sibuk. Masa minggu pertama masuk pun dah banyak assignment. Perghhhh. Stress sikit la. Haha. Apapun semester ke 2 ni memang best sebab jadual kami sangat la best : D


Hehe sebab tu kami rasa bersemangat nak belajar sem ni. Dan minggu ni ada karnival pelajar. Jpp yang anjurkan, tapi kami tak masuk sebab ramai sangat la. Hee, nak masuk sukaneka la. Macam seronok je kan.

Oh yaa, lupa nak bagithau. Ni semester ke 2 @ semester terakhir. Tak sabaq nak habis wehh. Menunggu masa ja. Semester ni juga ada research untuk English. Basic je pun tapi susah jugak -.-
Okay lah nanti kalau ada cerita menarik ain update lagi. Tu pun kalau ada masa la. Hehe. Daa~

Selasa ni keluar result. Gementar...