Saya Pelajar Kolej Matrikulasi Perak (2)

Assalamualaikum. Hi readers.
Kita sambung lagi cerita ni okay. Hehe. Banyak sangat cerita nak bagi tahu dekat korang ni. Wee~
Lepas seminggu melalui hari orientasi yang memenatkan. Kami semua mula merindui abang dan kakak ajko. K sumpah rindu, sebab masa tu banyak bergelak ketawa dan minggu kedua dah star masuk kelas T.T
Tapi ! Minggu kedua ni mana ada belajar. Haha. Minggu ni adalah minggu perkenalan dengan pensyarah dan rakan tutorial yang baru. Alhamdulillah, kawan tutorial ain okay dan boleh ngam. Dan ain paling "ngam" dengan asyikin. Hehe. Nasib baik satu blok dengan ain. Ada juga la kawan nak pergi kelas. Satu kelas tutorial 15 orang sahaja. Sikit kan?

Kalau satu bilik tutorial tu ada 30 orang. Contohnya , ain punya kuliah kat B1 dan kelas tutorial T6 tapi T6 tu dibahagikan kepada dua. T6A dan T6B. Sebab tu la group ain ni ialah B1T6. Haaa. Nanti korang dah masuk kat sini korang fahamlah. Hehe. Jangan risau ramai yang akan tersesat kelas pada minggu kedua ni. Termasuklahh sayaaa :P

Masa masuk tuto maths, lecturer tu bagi pop kuiz. Aiyaaa, terkejut beruk tau ! Sebab dia tanya soalan form5. K setelah 5 bulan meninggalkan sekolah tetiba kena jawab kuiz. Memang hentam lah. Haha.
dia cuma nak uji je sama ada kita ni masih ingat lagi tak apa yang kita belajar masa form5 tu. Dan ternyata hanya 20% je yang ain ingat. Teruk kan? Haha.

Masuk tuto english pun dia bagi pop kuiz. Dia suruh buat essay. K grammar memang berterabur, dan langsung tak ada idea untuk memulakan karangan =.=

Masuk tuto kimia dan biology. ERR, tak ingat laa apa yang terjadi. Yang pasti masa lab kimia kiteorang dapat lab coat. And paling sedih lab coat saiz kecik semua dah habis. K nak menangis tau sebab dapat saiz L. Terlalu besaq dan tak sesuai untuk orang yang pendek macam ain. Siapa dapat lab hari isnin memang untung sebab boleh pilih saiz. Haha. Tapi apa pun semua pensyarah yang ain dapat semua baik-baik belaka :) Tak garang, kelakar. Hehe.

Masa minggu kedua ni semua excited gila. Ramai yang bangun awal, masuk kelas awal. Ain terkejut sangat kenapa mereka ni rajin sangat datang awal. Agaga, kelas tu bukan lari pun. Tengok lah lepas 2-3 minggu, ramai gila bangun lambat dan datang lambat ke kelas. Percayalah~

Nah ni gambar buku tutorial,sepatutnya kiteorang dapat cepat, tapi disebabkan ada masalah apetah. Lepas 2-3 minggu baru dapat. Wuu, tak payah nak photostet lagi. Tak perlu nak p berebut giliran untuk photostet.
Grr~

Kimia. Oh i love you :P

Maths, k i love you too. hikhik

Biology, k kita sayang awak gila-gila. :*
Opss, sorry buku akaun dan physics tiada di sini memandangkan ain ni modul 3 :P

lecture note kimia, penting woo !
 Kat sini juga masih menggunakan nota yang di photostet terutama untuk subjek kimia dan sains komputer yaaa. Heh. Jadi duit-duit anda memang akan banyak digunakan untuk photostet saja. Pheww~
Apa pun kat matrik ni kita belajar sama saja macam form 5 cuma lebih detail. Hikhik.
Kat bawah ni antara gambar buku rujukan. Nama glamerrr buku-buku ni 'buku cap ayam'
Tapi buku ni laa yang bagi kiteorang faham.

macam buku rujukan spm dah haha

biology again !

subjek kegemaran kat matrikulasi. Hehe
Buku rujukan yang ain beli tu untuk semester 1 sahaja, jadi semester ke dua kena beli lagi.
Eh takpe, duit elaun ada. Kehkeh.

BSN. elaun masuk :P tapi pakai kad jelaa bukan buku =.=

Okay, thats All. Assalamualaikum.

Comments

hazzim™ said…
cuba selak buku2 tutorial tu .. mesti bersih beseri clean n clear .. kan2 .. bwahaha
NurainSuperr said…
@hazzim™eee tengok da kantoi. haha , eh banyak aaa berconteng tau, lagi-lagi math.
jack sparrow said…
duit elaun 2 semua budk matrik dapat ka?
Anonymous said…
Salam kak,bku rjukn nie kne bli kt kdai bku luar ataw di kdai bku dlm kolej??time kase. .
NurainSuperr said…
luar ada, tp tak banyak. and mahal sikit. biasa kami beli kat dalam saja. murah sikit
Oliv said…
hello kak :) buku nota ni semua kita sendiri la yg sediakan ?

Popular Posts