Malaysia Online Shopping (Facebook)

Assalamualaikum !
Hi kawan-kawan sekalian, wuu dah berhabuk skit dah blog ni. Aiyaaa, kena upah pencuci blog ni *eh?ada ke pencuci blog?* Haha mengarut je.
Nampak kan tajuk kat atas tu? haaa, online shopping. tapi kebanyakannya ni jual di dalam facebook. Dorang ada juga blog, tapi blog tu hanya untuk isi order form dan juga untuk meletakkan gambar barang yang ingin dijual. Maklumlah dekat facebook ni kadang-kadang lembap sikit nak upload gambar.
Blog ni pun penting juga sebenarnya bagi beberapa kedai online shopping untuk memberitahu sama ada barang yang dijual tu "available" atau "sold"


1) The Biskut Studio

Okay, ain pernah cuba online shopping ni. Barang pertama yang ain beli ialah kad harijadi. Ain beli kat The Biskut Studio . Haa and masa tu untuk pertama kalinya ain bank-in duit. Hahahaha. Bayangkan masa form 5 baru tahu cara nak bank-in duit. Sebelum ni tak pernah tahu =.=


Haa tu dia printscreen The Biskut Studio. Masa ain beli kad harijadi tu, like tu baru dalam 600 lebih.
Now dah seribu dah. Wahh, And servis dia sangat okay. Lepas tu ain ada lagi shopping kat sini. Ain beli kad harijadi jugak, and rantai pixels. Kad dia sangat besar dan cantik.
Sekarang pun dia ada jual shawl dan juga baju . Tapi ain suka shawl dia sangat unik dan jarang nak dapat kat mana-mana.


2) Lil' Qarmaa

Haa korang tahu kan masa tahun lepas trend pakai maxi dress? Haa and masa tu ain terjumpa satu page ni iaitu Lil Qarmaa. Cari punya cari terjumpa satu album yang ada maxi dress. Huu, masa tu dah excited
sangat nak pakai. Harga pun tak mahal, jadi ain pun belilah.
Kekeke, masa dah dapat barang tu excited gilaa la katakan, and ain pun terus pakai. Haha.



3) Kittyshawls

Kat sini ain beli pin. Comel gilaa pin dia. Tak percaya? Cubalahh tengok kat blog dia.
Bagi yang bertudung mesti rasa macam nak borang semua. Hehe :P



4) Cute Korean Style

Haa yang ni korang wajib lah pergi tengok barang-barang dia. Sumpah lawa ! Kat sini pun ain beli maxi dress. Haha, gilaa la. Banyak gila kan maxi dress yang ain beli =.=




5) Cala Qisya

Haa yang ni antara online shopping yang terkenal. Baju dia superrrr lawa ! Tapi harga pun lawaa lah. T.T
And mostly setiap update, kebanyakan baju / seluar/ skirt/ shawls semua cepat sold, and dah ada orang reserved. So kat sini ain cuma beli loop scarf saja. Hanya itu yang termampu. Kehkeh.



6) Qaysaa Hijabs

Yeahh, yang kat sini pulak ain beli batwing. But terlalu besarlah untuk ain :(
Lawa memang lawa, sayang kan? if kecik skit dah okay dah :D
And mostly top batwing dia lah yang paling awesome !



7) Heart Inspiration (boutique)

Yang kat sini ain beli shawl jugak. Haa untuk bulan May ni dia tengah buat sale. Pergilah view album dia. :)


Haa yang lain ain tak ingat, hehe. Okay tu saja. Selamat mencuba untuk membeli-belah di sini :)

Comments

Popular Posts