Posts

Showing posts from May, 2012

Family Meeting And Subang Parade

Image
Assalamualaikum :D
Setelah gembira mendapat tahu yang ain dapat UPU, ain nak cerita tentang apa yang ain buat masa hari Sabtu lepas (5 May 2012) .
Ikutkan ain nak pergi Kuala Lumpur Vintage Festival, tapi disebabkan ada family meeting belah ayah ain tak jadi pergi. Pusa Puas jugak pujuk abah suruh pergi lepas habis meeting tapi abah tak nak :(
Macam-macam alasan ain bagi, haha. And plan nak singgah rumah mak long kat keramat tu. Abah cakap lain kali lah. Huu sedih gilaaa, baru nak hang dengan kak juwe :(
Dalam pukul 11 lebih gerak dari rumah ke Sungai Buloh. Abah tak ikut Lebuhraya, tapi ikut jalan Shah Alam.
Dah sampai kat kampung, rilek jap. Paksu dah bawak makanan, terus makan tengah hari. Lapaqq aihh!
Lepastuu, bermula acaranya. K mereka berbincang pasal teeeeeeeeeeeeeeeeeeeeett.
Dan lepastuu dapat hadiah bagi yang dapat result cemerlang dalam peperiksaan besar. And masa tahun lepas ada 2 orang sepupu yang amik exam besar termasuk ain.

Ain ambil SPM, nadhirah ambil PMR, and najiha…

RESULT UPU !!!!!!

Image
Assalamualaikum. Haaa result UPU dah keluar.
Ain bukak komputer pukul 11.40, then bila dah pukul 12 cepat-cepat g link tu.
Ain pergi link kat UPU tu, tapi lembap gilaa. Nasib baik ada kawan facebook ni bagi link lagi satu.
Alhamdulillah, ain dapat diploma...............kat.............Haa tengok bawah !



So ni yang ain dapat : D
Ada tak yang dapat course sama. Tapi sekarang ni nak tahu tempat je, and tadi ain dah buat research.
Kemungkinan ain dapat kat Shah Alam/ Pulau Pinang. Tapi yang lain tak cek lagi sebab line lembap.
Yang dah reject Uitm Melaka dan Johor, kat sana memang tak ada course ni.
Before ain apply, ain dah buat kajian dah pasal bidang ni.
Pekerjaan lebih kepada kerajaan tapi swasta pun boleh masuk jugak. Hehe, gaji pun boleh tahan :D
Walaupun jadi pegawai. Hahaa Inshaallah ada rezeki boleh naik pangkat sampai jadi managerrr T.T
Tapi yang peliknya ramai tak dapat U tahun ni, asal eh?
Hm hm pada yang dapat tawaran universiti tu tahniah la okay :)
Pada yang tak dapat, jang…

Malaysia Online Shopping (Facebook)

Image
Assalamualaikum !
Hi kawan-kawan sekalian, wuu dah berhabuk skit dah blog ni. Aiyaaa, kena upah pencuci blog ni *eh?ada ke pencuci blog?* Haha mengarut je.
Nampak kan tajuk kat atas tu? haaa, online shopping. tapi kebanyakannya ni jual di dalam facebook. Dorang ada juga blog, tapi blog tu hanya untuk isi order form dan juga untuk meletakkan gambar barang yang ingin dijual. Maklumlah dekat facebook ni kadang-kadang lembap sikit nak upload gambar.
Blog ni pun penting juga sebenarnya bagi beberapa kedai online shopping untuk memberitahu sama ada barang yang dijual tu "available" atau "sold"


1) The Biskut Studio

Okay, ain pernah cuba online shopping ni. Barang pertama yang ain beli ialah kad harijadi. Ain beli kat The Biskut Studio . Haa and masa tu untuk pertama kalinya ain bank-in duit. Hahahaha. Bayangkan masa form 5 baru tahu cara nak bank-in duit. Sebelum ni tak pernah tahu =.=


Haa tu dia printscreen The Biskut Studio. Masa ain beli kad harijadi tu, like tu baru d…