SEHARIAN BUAT KERJA BERFAEDAH

Assalamualaikum :)
Ohyeahh, maaf ! GA ain tu terpaksa dibatalkan atas sebab-sebab tertentu. K ain busy sekarang. Busy belajar kraf , masak , menjahit . Ecehh. Haha.
K nak tahu tak, hari ini ain penat sangat lah :'( Esok dah la nak keluar.
Hari ini ain buat kek batik. Dah lama sangat tak buat. Guna resipi najeera : D
K k, kali ini ain buat sendiri. Hmm, coklat okay tapi masa tu berketul-ketul lepas letak milo =.=
Pelik jugak apesal la jadi macam ni. Then chef besar datang ! (MAK)
Dia pun kacau punya kacau tapi tak cair jugak. Rupa-rupanya........
Kena tambah air lagi ! Deyy, ain letak air sikit sangat. Almaklumlah tak biasa buat. Hahah.
K malu k malu.Dan akhirnya coklat tu cair. And manis. Tapi tak manis gilaa, cukup-cukup manis : D

Hmm, tapi sebelum ain buat kek batik. Ain belajar buat bunga ! Pakai kertas crepe.
K ni pun guna tutorial kat internet. Haha. Mula-mula try pakai kertas crepe warna hitam. And tak jadi. T.T



K tak berapa nak menjadi kan?
Lepas tu ain tak puas hati, ain cuba buat lagi. Tapi pakai warna pink pulak.
Dan akhirnyaaa, alhamdullilah jadi jugak akhirnya !


Ain rasa macam nak menangis. Eh salah, rasa nak melompat. Hahah.
Then, ain rasa bosan. Ain buat satu lagi. Gabungkan warna pink dan hitam. Tapi pasni ain taknak dah buat warna hitam. Tak menawan lah. Gelap je. Tengok bawah ni.


And pasni ain nak buat warna Maroon pulak. Heh, harap jadilah.
K itu je nak kongsi. Lepas ni ain nak cuba buat kraf pakai kain felt pulak :)

Comments

Popular Posts