Posts

Showing posts from April, 2012

AWESOME SATURDAY !

Assalamualaikum.
Hi semua. *kenyit mata* . Hari ni ain rasa seronok gilaa. Kenapa?
Haa, ni laa ain nak cerita. Tadi kat Sekolah Menengah Kebangsaan Puchong Perdana ada buat Hari Keusahawanan. Jadi ain pun datang lah kejap nak jenguk sekolah. Datang sebagai bekas pelajar :(
Okayy, rindu sekolah....rindu cikgu...rindu semuanya.....
Hm hm k ain pergi naik kereta. Tapi kali ni bukan abah ain yang bawak tapi tapi jyra yang bawak :o
Pertama kali dalam sejarah, naik kereta yang dipandu oleh kawan ! Hehe. Rasa cuak tu ada lah sikit, tapi jyra bawak okay. Jadi hilang lah rasa cuak tu.
Gerak memang lambat gila, dalam 10.30. Masa dalam perjalanan nak ke sekolah, tiba-tiba ada orang bergaduh kat tepi jalan. Ya Allah, dah la pakai besi T.T Menakutkan k. Lepas tu yang si perempuan ni pulak cakap kuat-kuat. 'Janganlah gaduh lagi. ****mak betul lah' (Anda mesti faham)
K dengan rambut yang ala-ala yang kena air karat, then mencarut lagi. Memang tak senonoh.

Lepastuu, dah sampai sekolah. Masa n…

TAWARAN MATRIKULASI

Image
Assalamualaikum. Hi semua. Maaf sebab lama tak update blog dan juga blogwalking ke blog-blog anda. Agak sibuk sikit kebelakangan ni. Haa, sibuk buat apa? Eeee adalah. Sibuk je kan :p
Jengjengjeng....
Nampak tak gambar kat atas tu? Haaa, ain dapat tawaran pergi matrikulasi Perak. Ada yang dapat sama tempat dengan ain tak? Hmm.
Mungkin ain tak pergi sebab..... K ni ayah tak berapa nak bagi pergi sana. Ada sebabnya.
Dan sama dengan kawan ain, dia pun cakap sebab yang sama. Jadi, matrikulasi.... Mungkin ain terpaksa tolak, dan tunggu diploma/Mara.
Takpelah, rezeki ada kat mana-mana :') Janji sambung belajar. Inshaallah boleh berjaya kan.
Kalau ain dapat Mara, ain takkan lepaskan peluang tu. Tapi peluang sangat tipis sebab ramai yang apply kan. Hm hm.

Dan seterusnya pada hari yang sama, ain ambil Ujian JPJ !  Okay, memang masa tu happy sebab dapat tawaran matrik, tapi bila dah pergi sri muda. Aiseyy, cuak k cuak T.T
Tapi nasib baik ada kawan. Eheh, tapi tak boleh bagitahu nama dia. Na…

SEHARIAN BUAT KERJA BERFAEDAH

Image
Assalamualaikum :)
Ohyeahh, maaf ! GA ain tu terpaksa dibatalkan atas sebab-sebab tertentu. K ain busy sekarang. Busy belajar kraf , masak , menjahit . Ecehh. Haha.
K nak tahu tak, hari ini ain penat sangat lah :'( Esok dah la nak keluar.
Hari ini ain buat kek batik. Dah lama sangat tak buat. Guna resipi najeera : D
K k, kali ini ain buat sendiri. Hmm, coklat okay tapi masa tu berketul-ketul lepas letak milo =.=
Pelik jugak apesal la jadi macam ni. Then chef besar datang ! (MAK)
Dia pun kacau punya kacau tapi tak cair jugak. Rupa-rupanya........
Kena tambah air lagi ! Deyy, ain letak air sikit sangat. Almaklumlah tak biasa buat. Hahah.
K malu k malu.Dan akhirnya coklat tu cair. And manis. Tapi tak manis gilaa, cukup-cukup manis : D

Hmm, tapi sebelum ain buat kek batik. Ain belajar buat bunga ! Pakai kertas crepe.
K ni pun guna tutorial kat internet. Haha. Mula-mula try pakai kertas crepe warna hitam. And tak jadi. T.T



K tak berapa nak menjadi kan?
Lepas tu ain tak puas hati, ain …

KOLEJ SWASTA NI KAYA BETUL KAN

Image
Assalamualaikum ! Ehem-ehem.
Sihat tak? Dah makan? Dah mandi? K dah berapa banyak ain nak tanya ni. Bukan ada orang nak jawab pun kan? HAHA.
Oh okay, kali ni ain nak cerita sikit pasal Kolej Swasta. Hm kalau lepasan SPM je mesti dapat tawaran daripada kolej swasta kan? Tak kisahlah result korang berapa, tapi kolej swasta ni main bantai hantar surat / telefon siapa-siapa yang dia nak. Grrr, surat takpe lagi.. Boleh buat kitar semula. HAHAHAHA *gelak jahat*
Tapi kalau telefon ? Prrrrrr, rasa macam nak baling handphone masuk longkang. Banyak sangat num tak kenal masuk and kebanyakannya 016. K banyak call yang ain tak jawab, ahh lantaklah kan. Mengacau orang je =.= Puipuiiii.
K ain ada dapat 16 surat daripada kolej swasta. Dan ain hanya berminat dengan Kolej under TM :)
Tapi sebelum tu ain nak tunggu keputusan IPTA/MARA/UNIKL/MATRIK. Tak kisah dapat mana-mana asalkan belajar. Wuu, itu yang penting !

Oh okay surat pertama sekali yang ain dapat daripada MSU. Sebab sekolah kitorang ni macam…

ZAMAN TADIKA

Image
Assalamualaikum rakan-rakan blogger, facebook dan twitter sekalian :)
Hm hm ain dah jarang nak berblogging. Tak ada masa sangat tapi insyaallah lepas ni ain akan cuba untuk selalu menjenguk blog follower ain. Yeah, dulu selalu jenguk blog korang, tapi lepas je kerja. K dah tak ada masa.

Hmm, ohyeah. Ain nal nak cerita tentang zaman tadika. Rindu sangat lah :'(
Masa umur 5 dengan 6 tahun. Kita boleh buat apa-apa je kan? Nak melalak ke, meraung ke.
Main kejar-kejar dengan budak-budak lelaki, menari . Haha, menari :p
Okay, untuk pengetahuan korang, dulu ain sekolah dekat Tadika Sri Intan.
Tahu tak? Dekat-dekat dengan PPMJ je. Tapi sekrang dah tak ada dah. Hm Hm.
Nama cikgu ain masa tu Siti. Cikgu tu muka garang ada tahi lalat dekat pipi ke bibir tah. Tak ingat. :D
Tapi cikgu tu okay, okay sangat-sangat. Dan masa kat tadika ni ain ada ramai kawan. Alamaklumlah masa kecik, tegur je semua orang. Haha.

Dan masa tu kawan rapat ain ialah... Nazirun ! Hm tak ingat macam mana kitaorang boleh…

BORANG UPU / POLI

Image
Assalamualaikum kawan-kawan :)
Ya Allah, dah lama rupanya ain tak update cerita kat blog ni. Hm k rindu sangat.
Haritu agak sibuk dengan kerja, jadi online facebook dengan twitter pun kejap-kejap. Tak ada masa dah.
Lagipun ain dah bosan dengan semua tu. Online, like / retweet status orang. Then..... Offline.
Dah bosan main game lah. Apa lagi kan.
Anyway, cerita sebelum pasal result SPM dan ain sempat memaparkan nama-nama kawan sekolah ain.
Dan entri kali ni ain nak ucap tahniah dekat Tia sebab dapat 7A . Kau memang hebat wehh :)
Ambil 11 subjek, dapat 7A. Aku ni ambil 9 subjek je, tapi 4A je dapat. Aku ni banyak main ni : D
Dan juga pada kawan gila-gila ain, Paez dia dapat 1A. Okaylah tu, kau tak gagal kan :)
And my twin, Ainn . Dengaq crita hang dapat 6A. Betul? Heheh.
Hm hm yang lain ain tak tahu sangat. Tapi semua nampak gembira dengan keputusan masing-masing.

Kalau gagal sekarang tak bermakna selama-lamanya kita gagal kan?
Jadi kalau dah tahu mana silap kita masa tahun lepas, cub…