Posts

Showing posts from February, 2012

Follower ke 24

Image
Assalamualaikum.
Hi readers and my followers :)
Sorry sangat sebab dah lama tak update . Sibuk kerja lah.
Tapi tak lama lepas ni ain tak sibuk lah, Habis kerja 4 mac. Heheh :D
Oh k sebenarnya , ain nak umumkan follower yang ke 24 !
Dan ain dah jumpa dia, jeng jeng jeng...
Dia ialah....

| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |



Oh okay kalau korang nak tengok blog dia, tekan je gambar tu okay.
So, deeja ni akan dapat hadiah dari ain. :)
Hadiah dah ada, tapi ain pos minggu depan sebab ain sibuk sekarang. Congrate deeja.
Thanks follow ain okay :)

KUCING YANG COMEL

Image
Kucing : Alamak aku kena menyorok ni. Nanti tak pasal-pasal aku kena sebat dengan tuan aku.

Kucing sebelah kiri : Apa kau tengok tu. Aku pun nak tengok jugak ! Kucing sebelah kanan : Alaa kau tak payah la tengok. Tu ada kucing cun baru pindah dekat sini. Aku nak usha ni ! hai awak !

Comel tak saya tanpa telinga ? Meooow ! 

Isk isk, sampai hati tuan aku letakkan aku kat sini, Sorang-sorang pulak tu. Isk isk. 



Yehaaaa ! Tengoklah aksi akrobatik saya ! 



Saya sangat haus dan memerlukan air. Tak dapat air sirap, Air paip pun jadilah.




Seronoknya berehat dalam mangkuk ni. Hmm popcorn ni pun sedap jugak rupanya. NyumNyum.


Wa penat ah kerja tadi. Nak rilekkkk dulu. 


Aku gantikan tempat ayam ni kejap. Kesian telur dia kesejukan. Wakaka.


Maaf, laptop awak saya pinjam kejap. Nak panaskan badan. 


Ganas tak wa ?

Jangan kacau aku. Aku tengah buat yoga ni. Ommmm.
Tolongg, keluarkan aku dari sini. Aku taknak mandi. Aku taknak ! 

Apa pandang-pandang ? Nak kena sepak?

 Hmm nak makan yang mana satu ek? Hmm, pening-penin…

GAYA SMS BUDAK ZAMAN SEKARANG

Image
Assalamualaikum.
Nampak tak gambar tu? Alolo kesian dia. Jahat betul tuan dia buat macam ni. Awww :D
Haha, nampak tak tajuk tu? Ecehh konon macam gempak la kan.:D
Yeah, sekarang ni terdapat pelbagai gaya sms. Kalau orang tua, gaya mesej dia biasa je.
Selalu dorang taip penuh, singkatan kurang. Tapi kalau remaja?
Macam-macam gaya ada, ada yang taip singkatan sampai ain tak faham langsung.
Kalau nak taip singkatan tu boleh, tapi janganlah sampai terbelit-belit lidah ain nak baca.
Kadang-kadang sampai 5-6 kali baca tau tak, kadang-kadang buat-buat faham jelaa.
Yeah, sekarang ni ain nak cerita gaya mesej ain dari Tingkatan 1 sampai laa sekarang.
Dan sebenarnya ain pun pernah guna singkatan, sebab terikut gaya mesej masa tu. Hikhik.


Tingkatan 1 :

Masa mula-mula pakai telefon bimbit.

Assalamualaikum.Awak tengah buat apa? Sudah makan? K skema semacam je ayat ain ni kan? Haha. Lepas tuu bila dapat kawan baru, mulalah bertukar .

Hye, tgh wat ape tu? Sy dah makan...hehehe... Oh yke, cian awk dma…

NAK CARI BAJU YANG LAWA?

Image
Assalamualaikum. Ehh hi ! Hihi.
Baru semalam ain update kan, k hari ini ain nak update cerita pasal BAJU. Tapi ni khas untuk wanita lah ye.
Yang lelaki tu jangan baca okay. Nanti korang jeloussss pulak. HAHA. #joke.
Okay, ain sebenarnya amat suka dengan online shopping. Tapi dekat facebook je la.
Lebih mudah untuk dipercayai kan. Kalau blog, kena siasat dulu betul-betul. Tapi ain sarankan shopping di facebook lebih baik. Dan jangan lupa tengok apa komen pelanggan dia. Lepas tu tengok pemilik page tu. Penting okay! Kalau tak siasat takut kena tipu.
Alhamdullillah setakat ni ain tak ada masalah dengan pembelian secara online ni.
Ain pernah menjadi pelanggan The Biskut Studio, Lil'Qarmaa, Heart Inspiration(Boutique), KittyShawls, Maxi Skirts by Nazze Anne dan juga Le Beau Monde.
Barang semua dijamin baik dan cantik :)

Ohyaa, ain nak kongsi tentang baju dan dress yang lawa. Harga memang berpatutan. Okay, jom tengok!
Kalau nak beli atau usha baju tu. Tekan je gambar tu okay, nanti akan…